Nieuwsbrief 18

Personele wisselingen schooljaar 2017-2018

Hoewel de formatie voor het nieuwe schooljaar nog moet worden vastgesteld door de medezeggenschapsraad kan ik u al met veel plezier vertellen dat juf Marieke met ingang van het nieuwe schooljaar een vaste aanstelling bij het schoolbestuur heeft voor 4 dagen en dat juf Anouk – naast de vervanging van juf Ingrid- ook 2 vaste dagen bij ons op school krijgt.

De procedure van de invulling voor de vacature voor Intern begeleider is succesvol afgesloten. Marjolein Eekhuis is met ingang van het nieuwe schooljaar onze nieuwe Intern begeleider. In deze nieuwsbrief zal zij zich aan jullie voorstellen.

Hierbij ook een persoonlijk bericht van mij. Bijna 11 jaar heb ik met veel plezier gewerkt op de Hagenpoort maar nu is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Met ingang van het nieuwe schooljaar start ik als directeur op jenaplanschool Roncalli in Velp. Voor mij een nieuw onderwijskundig concept, een ander bestuur en ‘iets’ dichter bij huis.

De procedure voor de invulling van de vacature die ontstaat zal door de Medezeggenschapsraad in deze nieuwsbrief nader worden toegelicht.

 

Certificering Opleiden voor Morgen

Juf Tina heeft dit jaar de interne opleidingsmodule ‘Opleiden voor Morgen’ gevolgd. Afgelopen week heeft zij een prachtige presentatie aan het team gegeven over de nieuwste inzichten over het brein en het onderwijs aan de hand van het boek: ‘Breindidactiek, helpen leren met breinkennis’.

Gisteren heeft zij haar certificaat gehaald. Proficiat!

 

Gezocht

Voor de groepen 5 t/m 8 hebben we prachtige tijdlijnen laten maken voor de thema’s van 4xwijzer. Welke handige ouder heeft een nietpistool te leen en kan ons helpen om die tijdlijnen op te hangen in de lokalen? U kunt een mailtje sturen naar info@dehagenpoort.nl

 

Met vriendelijke groet,

Het team van de Hagenpoort

 

Bericht vanuit de MR

 

Zoals u al hierboven heeft kunnen lezen, heeft Dieuwke de Witt haar vertrek aangekondigd. Vanaf volgend schooljaar zet ze haar loopbaan als directeur voort op de Jenaplanschool in Velp. Voor ons als MR kwam dit besluit als een verrassing, maar uiteraard willen we Dieuwke hierbij van harte feliciteren met haar nieuwe werkplek.

We vinden het jammer dat ze weggaat, want we verliezen in haar een goede directeur. In de afgelopen tien jaar heeft ze samen met het team gezorgd dat de Hagenpoort staat als een huis. Ze heeft haar schouders gezet onder een enorme verbouwing, waardoor er op creatieve wijze in de school meer ruimte ontstond. Daarnaast heeft ze duidelijke lijnen uitgezet rondom diverse onderwijsvernieuwingen als vierkeerwijzer, didactisch coachen en kindgesprekken. De school biedt kwalitatief goed en aantrekkelijk onderwijs, waardoor leerlingen kunnen groeien met plezier.

Als MR kunnen we bovendien terugkijken op een prettige samenwerking. Wij hebben altijd in goed overleg en met wederzijds respect overleg gevoerd over zaken die belangrijk waren voor de school. Onderwijs gaat over jezelf blijven ontwikkelen en dat geldt ook voor directeuren. Een nieuwe stap is in dat licht alleen maar goed te noemen en we wensen Dieuwke veel plezier en succes in Velp!

Uiteraard willen we als school op een mooie manier afscheid van haar nemen. Het komende schoolfeest is een passend moment waarin alle ouders en leerlingen gezamenlijk aanwezig zijn. Hoe dit er precies uit gaat zien, zullen we in overleg met de Ouderraad bepalen. We houden u hiervan op de hoogte.

 

Procedure nieuwe directeur

Het is natuurlijk belangrijk dat er een goede opvolger wordt gevonden en de MR is daarbij nauw betrokken. De Hagenpoort is onderdeel van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Deventer. Dit betekent dat een benoeming van een directeur de verantwoordelijkheid is van het OPOD-bestuur. Komende week zal bestuurder Yvonne de Haas met de MR (waarin zowel leerkrachten als ouders zitting hebben) de vervolgstappen bepalen. Het zal waarschijnlijk een interne sollicitatieprocedure binnen OPOD worden, waarbij directeuren van andere basisscholen binnen dit bestuur de mogelijkheid krijgen te solliciteren. De medezeggenschapsraad zal in deze procedure een actieve rol vervullen, onder andere in het formuleren van wensen en het spreken van kandidaten. Vanzelfsprekend zal dit proces in vertrouwelijkheid plaatsvinden. De inspanningen zijn er op gericht om snel een nieuwe directeur te vinden (bij voorkeur nog voor de zomervakantie bekend), maar als voor de goede match nog wat meer tijd nodig is, dan zullen wij die tijd nemen. Zodra er nieuws gedeeld kan worden, zullen we dat zeker doen.

 

De Medezeggenschapsraad

 

 

Even voorstellen

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Vanaf volgend schooljaar zal ik als intern begeleider werkzaam zijn op De Hagenpoort.

Via deze weg wil ik mij kort voorstellen:

Ik ben  Marjolein Eekhuis, 32 jaar en ben samen met mijn man woonachtig in Twello. Sinds 5 jaar wonen wij in de geboortestreek van mijn man. Zelf ben ik opgegroeid in Veenendaal.

Na het behalen van mijn Pabo-diploma ben ik als groepsleerkracht gaan werken op basisschool De Springplank in Rhenen. Hier heb ik 11 jaar met veel plezier gewerkt. Sinds 9 jaar ben ik daar intern begeleider, daarnaast ben ik daar deels nog altijd groepsleerkracht en heb ik coördineerde taken uitgevoerd. In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen, bootcampen) en zoek ik graag de gezelligheid met vrienden op.

 

Ik zie er naar uit om u te mogen ontmoeten op De Hagenpoort!

 

Hartelijke groet,

Marjolein Eekhuis-van der Zwaan

 

 

Bericht van de Ouderraad

 

Vind jij het ook zo leuk op de Hagenpoort?

Hebben jullie in mei lekker meegelopen met de avondvierdaagse?
Was je kind ook zo enthousiast over Alpe d’Huzes?
Verheugt je kind zich al op het schoolfeest?
Verheugt je kind zich al op het schoolreisje?

Al deze activiteiten worden met ouders en leerkrachten georganiseerd. De ouders die dit organiseren zitten in de Ouderraad en helpen de Hagenpoort bij het organiseren en coördineren van activiteiten.
Soms is dit een kleine inspanning zoals boodschappen doen bij Alpe d’Huzes (een uurtje), soms kost het wat meer tijd, zoals het organiseren van de avondvierdaagse.

Als ouders hebben we echter een uitdaging, de oudercommissie is de afgelopen jaren flink kleiner geworden. Met steeds minder mensen zijn we al deze activiteiten blijven organiseren. Echter met de huidige bezetting moeten we gaan kijken wat we volgend jaar nog kunnen doen. We zijn op zoek naar nieuwe ouders die het team van de Hagenpoort wil helpen bij het organiseren van activiteiten.

Kost dit veel tijd?
Dat valt wel mee, we komen 5 keer per jaar bij elkaar om door te spreken hoe alles loopt.
Daarnaast kun je zelf kiezen waarmee en hoe vaak je met een activiteit wilt helpen. Bij elkaar kost het 15 tot 40 uur op jaarbasis

Is het leuk?
Ja! Zeker als je houdt van organiseren, je ziet iedere keer weer blije gezichten als iets gelukt is.
Mocht je je aangesproken voelen  en ons willen helpen, dan kun je je aanmelden bij mij. (roel.de.beer@hotmail.com)

Bij voorbaat dank,

Roel de Beer

Voorzitter van de ouderraad